Welcome to the website Samos Kokkari

www.samoskokkari.nl

De belangrijkste plaatsen op Samos

Klik voor foto's op de blauwe onderstreepte plaatsnaam

Samos stad (Vathy)

Samos Town (Vathi)

 • Samos-stad (Vathy) is de hoofdstad van het eiland Samos met een drukke boulevard. Samos-stad wordt ook wel Vathi genoemd. De stad heeft vele bezienswaardigheden, waaronder Ano Vathi, het stadspark, Platia Pythagoras, een archeologisch museum en het byzanthijns museum.
  Voor een mooi uitzicht over de stad en de eilandjes is het aan te raden meer dan 300 treden te klimmen naar de Profitis Ilias (blauw-wit kapelletje) Het centrum heeft veel winkels, bars, en restaurants en discotheken. Wanneer je doorrijdt langs de kust richting het noordoosten, dan kom je langs de Area NISI. Erg mooie weg met uitzicht op Turkije.

Pythagorion

Pythagorion

 • Pythagorion is een levendige badplaats op Samos met een gezellige boulevard (in de zomermaanden vrij druk) en verschillende uitgaansmogelijkheden. Pythagorion ligt schitterend op een helling aan een schilderachtige baai. Bij de kade vind je vele gezellige tavernen en cafe's. Verder heeft Pyhthagorion vele bezienswaardigheden, waaronder de monumenten van Polykrates, een archeologisch museum en de burcht Kastro. Dit is tevens de geboorteplaats van Pythagoras.

Kokkari

Kokkari

 • Het idyllische kustplaatsje Kokkari ligt 10 km ten noordwesten van Samos stad. Het is gebouwd op een perfecte locatie, want het combineert de idyllische groene omgeving samen met de prachtige stranden. De regio heeft een aanzienlijke groei van het toerisme doorgemaakt en in de afgelopen jaren is het uitgegroeid tot een fantastisch vakantieoord. Wat entertainment betreft zijn er vele restaurants, cafés, bars en clubs in het dorp. Kokkari is schilderachtig en beroemd om zijn mooie stranden. Op het traditionele strand “amos”, kunnen bezoekers ook genieten van het zwemmen in de kristalheldere wateren van Tsamadou en Lemonakia beach. Vanuit de geschiedenis heeft Kokkari zijn naam te danken aan de “ ui “ (kokkari = kleine knollen van de ui). 

Agios Konstantinos

Agios Konstantinos

 • Agios konstantinos

  Gezellig klein dorpje niet ver van Kokkari met een leuk vissershaventje en mooie keizelstranden.

Drakei

Drakei

 • Drakei Het dorpje Drakei is eigenlijk het eindpunt van het eiland, hier houdt de weg op. Het ligt in het uiterste westen van het eiland. Bijzonder dorpje met adembenemende uitzichten op weg hier naar toe. Drakei is een dorpje met schilderachtige huisjes. De tijd lijkt hier stil te staan. De rust en de natuur zijn geweldig.

Marathokampos / Votsalakia

Marathokampos / Votsalakia

 • De streek van Marathokampos ligt in het zuidwesten van Samos aan de gelijknamige baai en bevat onder andere de iets hoger gelegen dorpen Marathokampos, Agia Kiriaki, Koumeika, Neochori en Skoureika en de kustplaatsen Votsalakia (wordt ook Kambos genoemd), Pefkos, Limnionas, Psili Ammos, Balos, Valsamo en Makria Pounta.

  marathokampos-dorp is een traditioneel dorp met smalle steegjes en met allerlei bogen en gewelven dat op 40 kilometer van Samos-stad ligt. Hier bevindt zich het herenhuis van de Samiotische held Stamatis dat bezocht mag worden. Aan de hellingen van het Kerkis-gebergte zijn diverse imposante grotten, de bekendsten zijn de Pythagoras-grot, de grot van Panagia Sarantaskaliotissa (Saranta skalia betekent veertig treden) en de grot van Panagia Makrini en de grot Kakoperato. Aan de voet van de Kerkis-berg bevindt zich het klooster van Evangelistria.

  Aan het strand van Marathokampos, bevinden zich diverse badplaatsen, de bekendste hiervan is Votsalakia (bekekent letterlijk kiezeltjes). In Votsalakia zijn er allerlei taverna's en resaturants en ook grote en kleinere hotels. Er zijn diverse zand- en kiezelstranden en het uitgaansleven is hier redelijk goed.

Karlovassi

Karlovassi

 • Karlovassi is de op één na grootste stad van Samos en ligt in het het noorwesten van het eiland, ongeveer 34 kilometer van de hoofdstad. Karlovassi is een uitgestrekte stad, die eigenlijk uit meerdere wijken bestaat en daarom noemen de inwoners het ook "De Karlovassia". Eén van de kenmerken van Karlovassi is dat zich hier diverse leerlooierijen bevinden en daarnaast zijn er veel marinewerven.

  Karlovassi is in het verleden een zeer rijke stad geweest waar grote welvaart was en dat kun je aan de vele herenhuizen zien die zich hier bevinden. Het is niet bepaald een toeristische plaats zoals men van een Griekse plaats verwacht, het is eerder een zeer goede winkelstad, waar wel heel veel musea zijn en waar zich diverse Hoge Scholen en universiteiten bevinden. De gezelligheid die u in Kokkari, Pythagorion en op andere plaatsen zult proeven zult u waarschijnlijk hier niet vinden. Het mooiste gedeelte van de stad is eigenlijk het oude stadsdeel dat ten zuiden van de haven op een heuvel ligt. In dit deel, dat in het jaar 1650 gebouwd werd en tegenwoordig Palio Karlovassi heet, staat op de top van de heuvel de Agia Triada-kerk.

Kedros

Kedros beach

 • Kedros beach met zijn mooie baaien en zandstandjes ligt ten zuid westen van Samos. U kunt de strandjes bereiken via een pad uit Paleochori, een dorp dat vlak bij Kedros beach ligt. Agios Ioannis Beach is volgend de bewoners het mooiste. Deze stranden liggen geïsoleerd, dus verwacht niet dat ze altijd voor 100% schoon zijn, omdat er wellicht drijfhout, rommel of zeewier op het strand zijn aangespoeld. Het strand van Agios Isodoris ligt meer in het noorden tussen de dorpen Kallithea en Drakei. Dit strand is moeilijk bereikbaar, maar voor de echte doorzetter wel te doen.

Koumaradei

 • Het dorp Koumaradei is gelegen in het centrale deel van het eiland, 25 km van de stad Samos en 12 km van de stad Pythagorion. De naam van het dorp is afgeleid van het woord "koumaria", wat de Griekse naam is voor de aardbeiboomstruiken die groeien in het gebied. Volgens een andere versie komt de naam van de achternaam Koumaras of Koumarades.

  Een opvallende bezienswaardigheid is het klooster van Megali Panagia, 2 km van het dorp gelegen. Het klooster dateert uit 1586 en is een zeer belangrijk monument van het culturele en religieuze erfgoed van Griekenland. Andere bezienswaardigheden zijn de kerk van Sint Panteleimon, het plein van het dorp, het gebouw van de basisschool met een recent gebouwd park en een openluchttheater, de kapellen van Sint Georgios en Saint Constantine en Elena, evenals de kleine kerk van Dodeka Portes, nu een ruïne.

  De bewoners van Koumaradei zijn voornamelijk bezig in de olijventeelt. Het dorp is ook populair om zijn aardewerk, handgeweven textiel en aromatische kruiden.

Manolatis

Manolatis

 • Manolates ligt ten westen van Vourliotes en is net als Vourliotes een schilderachtig bergdorpje met geplaveide straatjes, traditionele huisjes en marmere waterbronnen. Het ligt op ongeveer dezefde hoogte als Vourliotes en het dorpje Ampelos. Het dorp is via een kronkellige weg vanaf Agios Konstantinos bereikbaar, via de Vallei der Nachtegalen. Men heeft deze vallei zo genoemd omdat er inderdaad heel veel nachtegalen zijn. Deze route is schitterend daar hier overal groene bossen zich bevinden en eenmaal boven kunt u van het schitterende uitzicht genieten. Men zegt dat het dorp de naam heeft gekregen van een zekere man die "Manolis" heette en aan het einde van de 18e eeuw hier kwam wonen. Vandaag wonen er in het dorp ongeveer 200 inwoners die zich vooral met de landbouw bezig houden.

Potami

 • Potami is een prachtige omgeving een mooi strand en een bijzonder mooi kerkje aan de kust. Het ligt aan de noord west kant van Samos en de Potami-waterval is vlak in de buurt. De wandeling ernaar toe is adembenemend en loopt door bosachtig gebied met in het midden een stromend beekje dat van de waterval afkomstig is. Om bij de waterval te komen moet je het laatste gedeelte door het water lopen. De waterval is klein, maar zeker de moeite van een bezoekje waard.

Psili Ammos

Psili Ammos

 • Psili Ammos is gelegen in het oostelijke deel van het eiland, 11 km van de stad Samos. Het is een van de mooiste stranden van Samos, met fijn zand en zeer ondiep water. Parasols en ligstoelen zijn beschikbaar. Het strand is ideaal voor spelletjes (badminton, strand voetbal) op het strand en is fantastisch voor kinderen. Er zijn grote hotels, bars, kroegen en restaurants met verse vis. De afstand tussen Griekenland en Turkije over zee is hier het kortst, met 1.200 m.

Spyliani

Spyliani

 • spyliani Dit is een klooster dat boven in de bergen ligt, vlakbij de Tempel van Hera. Van bovenaf kijk je uit op de landingsbaan van het vliegveld.

Vourliotes

Vourliotes

 • Het dorp Vourliotes met zijn ongeveer 500 inwoners is waarschijnlijk het meest schilderachtige bergdorpje en zowiezo een van de mooiste dorpjes op het eiland Samos. Het ligt in het noorden van het eiland op zo'n 300 meter hoogte bij Kampos of Kambos en Avlakia, ongeveer in het midden van het eiland als je van links naar rechts kijkt. Het dorp ligt aan de voet van de berg Lazaros. De weg naar Vourliotes is minder spectaculair dan bijvoorbeeld de route naar het nabijgelegen Ampelos (daarbij rijd je door het nachtegalenbos met zijn enorme bomen) en misschien zijn de uitzichten iets minder spectaculair dan vanaf Ampelos, maar het dorp is veel mooier en er valt veel meer te zien.

Livadaki Beach

 

 

 • Livadaki beach is één van de mooiste stranden van Samos.
  Het is een klein zandstrand met palmbomen. Een verborgen juweeltje, en zeer geschikt voor kleine kinderen vanwege de langzame uitdieping van de zee.

  Livadaki Beach ligt ten noord oosten van het eiland Samos (ongeveer 8 kilometer buiten Samos-Stad). Het is door toeristen behoorlijk onontdekt. Je moet uitkijken dat je niet zomaar de afslag naar het grindpad mist, wat leidt naar een schitterende baai. Even de billen samenknijpen als je met de scooter over het grindpad naar beneden rijdt, maar het is meer dan de moeite waard. Eenmaal aangekomen bij het strandje waan je je in een relaxte sfeer, met ligbedjes, rieten parasols en ligkussens. De sfeer op het strand is gezellig mede door de zachte loungemuziek vanuit de strandtent. Aan het einde van de dag geef je zelf aan hoeveel drankjes en hapjes je genuttigd.
www.samoskokkari.nl  |  info.samoskokkari@ziggo.nl