Welcome to the website Samos Kokkari

 

VS benadrukt dat Griekenland in de Eurozone moet blijven

Griekse en Europese leiders moeten tot een compromis komen waardoor Griekenland in de Eurozone blijft. Dat heeft het Witte Huis maandag laten weten.

Volgens een Amerikaanse woordvoerder is het in het belang van Europa en de Verenigde Staten om een oplossing te vinden voor de Griekse schuldencrisis.

 Nieuws vanuit Griekenland, Samos en Kokkari

 

 

 

Tekst onder afbeelding en beschrijving

 

 

 

Het laatste nieuws vanuit Griekenland

Newspaper 

Hieronder een aantal links over het laatste nieuws over Griekenland.

greek news

Nieuws uit Grikenland

griekenland headliner

"Oriste" - jouw Griekenland forum

 


Globe


Heeft u nieuws uit Griekenland, Samos of Kokkari, vertel het ons....

 

info.samoskokkari@ziggo.nl


 Scoop It

HET laatste nieuws uit Griekenlnad !!!

Scoop - It


 

Uw reclame boodschap hier?

Hier uw reclameboodschap???

Voor informatie: 

info.samoskokkari@ziggo.nl 

Reclamezuil

 Vanaf € 50, = per jaar

Vanaf € 50,= per jaar


 

                             

Grieken beginnen met eigen valuta, de TEM.

Steeds meer Grieken zien in dat hun toekomst dan mogelijk gedwongen wel bij de Euro en Eurozone ligt, maar dat het niet inhoudt dat ze zelf ook alles met die Euro moeten blijven doen.

De lokale munt is in opkomst in Griekenland en naar ik hoop ook in onze lage landen.

 In een deel van Griekenland is de Tem ingevoerd. 1300 Grieken hebben zich al opgegeven voor het gebruik van deze lokale munt.

Deze mensen organiseren al lokale markten en bartering overeenkomsten waarbij ze hun eigen munt gebruiken in plaats van de slecht verkrijgbare Euro.

Ook de Tem is, net als zoveel andere lokale munten, precies 1 euro waard. Het is dus pertinent geen moderne manier van belastingontduiking. Het is echter wel een bewuste opzet waarbij alleen lokale initiatieven ondersteund worden en men deze munt bewust lokaal rond laat gaan.

De Tem is slechts één van vele lokale initiatieven. De Griekse overheid ondersteunt dit soort initiatieven van harte omdat het aantoonbaar de lokale economie sterker maakt.

De vraag is natuurlijk tot hoe ver ze het ondersteunen. Zodra een lokale munt serieus een concurrent van de Euro wordt is het maar de vraag wat er dan gaat gebeuren. Zo ver is het nog lang niet, want 1300 deelnemers is nog wel heel weinig. Het succes zal echter snel gekopieerd worden en het zou mij net verbazen als we over een jaar in Griekenland letterlijk honderdduizenden deelnemers in lokale munten hebben.

Ik ben ook een sterk voorstander van lokale munten in België en Nederland. We kunnen wachten tot we hier ook Griekse toestanden krijgen. We kunnen ook de lokale economie en lokale sociale samenhang bewust versterken met een lokale munt.

vrijdag, 18 januari 2013

Bron: Nieuwgeld 

 


 Animal Care SAMOS  

 

Animal Care Samos

 

Animal Care Samos doet bijzonder goed werk op het eiland. Het zorgt o.a. voor de opvang en de dieren populatie op Samos. Klik op deze link en bekijk de website en u zult zien dat ook u kunt helpen om de situatie op Samos en het leven van de dieren te verbeteren!
 Net als in andere delen  van Griekenland vormen de vele zwerfhonden en katten op het eiland Samos nog steeds een groot probleem. Meestal leven ze in de bergen, vlakbij de dorpen of bij de legerkampen. In de zomertijd komen ze naar de toeristische gebieden op zoek naar voedsel. Veel van deze dieren hebben honger en zijn (soms ernstig) ziek. Vooral in de wintertijd, als er geen toeristen meer op het eiland zijn en er een gebrek aan voedsel en aandacht is voor deze dieren, hebben ze een zwaar -en ongelukkig leven. Om  het lot van deze zwerfdieren te verbeteren en beheersbaar te houden is in 2003 de Nederlandse stichting Animal Care Samos opgericht.

Dankzij donaties, de hulp en inzet van vrijwilligers is er inmiddels een goede opvang “shelter” gerealiseerd vlakbij Kokkari. Hier kunnen de zwerfhonden opgevangen worden, medische zorg en voedsel krijgen.

Facebook pagina animal care samos

Adopteereengriek (hond of poes) / Facebook

Adopteer een Griek

Adopteer een Griek(se hond of poes)

   

Samos Kokkari

 

 

 

Grieken in rij om kentekenplaat in te leveren

Athene

Griekse autobezitters laten bij duizenden hun voertuigen uitschrijven omdat ze de belastingen in 2014 niet meer kunnen opbrengen. Maandag stonden bij de belastingkantoren lange rijen met Grieken die hun kentekenplaten kwamen inleveren.Voor een kleine auto moet 120 euro per jaar worden betaald. „Wij rijden nu in een kleine auto, want we konden de 265 euro voor een 1,6-liter-middenklassenauto niet meer opbrengen”, aldus een elektriciën. Dat loopt op tot maximaal 1320 euro voor een luxeauto (4 liter). Grieken moeten de belasting uiterlijk aan het begin van het jaar betalen.

Vorige week werd de voormalige Griekse minister van Verkeer Michalis Liapis betrapt op het rijden met valse kentekenplaten. Hij had zijn nummerborden ingeleverd om geen belasting te hoeven betalen voor zijn grote terreinwagen en daar valse platen op gezet.

De hoogste ambtenaar van het ministerie van Financiën liet maandag weten dat in 2013 al zo'n 70.000 uitschrijvingen uit het kentekenregister zijn geweest. De autohandel schat in dat sinds 2009 meer dan 1 miljoen voertuigen zijn afgemeld.

Door de zware economische crisis in Griekenland is het inkomen van de Griek gemiddeld meer dan 40 procent gedaald en is de automarkt ingestort. Het aantal nieuwe toelatingen is met 40 procent gedaald en kwam uit op ongeveer 55.000 auto's. Dat is de sterkste teruggang in de Europese Unie.

Bron: Telegraaf Buitenland, ma 23 dec 2013 

 

Kentekenplaat
 

Kokkari is van alle grote vakantiecentra op Samos beslist het prettigste oord. deze plaats is pas vanaf het midden van de 19e eeuw gesticht. Het bestond toen uit ene paar huizen aan de rots die in zee uitsteekt. Pas sinds het toerisme is Kokkari geleidelijk gaan groeien en uitbreiden. Eerst over de Oostelijke helling en later over de vruchtbare vlakte. Toch heeft Kokkari zijn oorspronkelijke en intieme karakter weten te behouden. 

Het centrum van Kokkari kenmerkt zich door gezellige straatjes, twee mooie boulevards en gezellige restaurants en café's. In de zomer is het in Kokkari gezellig druk met voor jong en oud voldoende te beleven. In de winter wonen hooguit 800 mensen in dit plaatsje. 

Kokkari is uniek door twee schiereilandjes. Dit maakt dat het plaatsje in een kom aan zee ligt. Dit geeft het plaatsje een speciale geborgen sfeer. Het centrum bevindt zich rond deze baai. Daar vind je ook de platia, het oude pleintje, waarop twee oude kafenions zijn gevestigd: Manos en Vagelis Bar.

Bron: www.wereldpagina.nl/kokkari

 


 www.griekenland.net 

Kokkari haven

Op de website van Griekenland.net vindt u veel infomatie over SAMOS en KOKKARI.

Samos is na Lesbos en Chios het grootste van de Noord Egeische eilanden. Dit grote eiland is mooi en groen; het heeft helderwitte zandstranden, schilderachtige dorpjes en aardige vissershaventjes. De mooie natuur, het milde klimaat en het grote archeologische belang maakten het al spoedig tot een toeristisch middelpunt. Pyhtagoras werd zo’n 2500 jaar geleden op Samos geboren en heeft de wereld grote diensten bewezen met zijn kennis van wijsbegeerte en wiskunde.

Vathi, is de hoofdstad van Samos en ligt in een schilderachtige en weelderig groene baai. De stad heeft een gezellige boulevard en vele musea. In de avonduurtjes is het hier gezellig en druk; vooral in de zomermaanden. In 2000 is een groot deel van het groene eiland door bosbranden verwoest. Gelukkig herstelt de natuur zich snel en is er nog genoeg moois op het eiland te bezichtigen.

De omgeving van Kokkari leent zich ervoor om te gaan wandelen. Je vindt hier goed onderhouden wandelpaden de bergen in met hun begroeide hellingen en beekjes met fris en koel water het hele jaar door. Paden die in Kokkari starten leiden je via fraaie wandelingen naar Vourliotes, Mytilinioi en de top van de berg Karvounis. Je ontdekt de rijke flora en fauna van Samos in dit gebied die bestaat uit meer dan 1.500 soorten. In het natuurgebied, ook wel Mana genoemd, groeien coniferen, de familie van de vlinderbloem, orchidee-achtigen en therapeutische planten. Eigenlijk zijn ze in het algemeen het hele jaar door groen.  

Auto of scooter huren bij AUTOLAND in Kokkari.

Facebook Autoland Kokkari

Facebook: Autoland Samos Kokkari

 You can found our office in the costal road of Kokkari village, just in front of the Studio Maria! Visit us and we help you to make your stay in Samos,unforgettable! 

Nikos, Pascal, Ramon and Voula of Autoland Kokkari


 

Top 10 mooiste stranden Samos

Sommige eilanden hebben dat: mooie stranden die je echt gezien moet hebben. Het eiland Samos is daar één van. Huur een cabrio & en ontdek deze 'Top 10 stranden Samos'.

1. Kokkari Beach

In het noorden van het eiland vind je – naast het schattige dorpje Kokkari – ook het romantische Kokkari Beach. Dit is één van de favoriete stranden én dorpje van Samos. Er hangt hier een heerlijke, vriendelijke sfeer. Kokkari heeft een lang, maar zeker mooi, kiezelstrand.Deze kant van het eiland heeft te maken met de zogenaamde Meltemi wind: een sterke wind die over de stranden raast. Dit strand is daarom populair onder windsurfers. Langs het hele strand vind je gezellige taverna’s waar je in de middag lekker kan lunchen. Kokkari is een heel lieflijk dorpje met gezellige steegjes en een mooie haven. Ook leuk om ’s avonds gezellig rond te lopen.

2. Pythagorion

In het zuiden van Samos ligt Pythagorion, welke tot één van de leukste strandjes van het eiland wordt gerekend. Hier vind je naast een prachtig strand, tal van restaurantjes, kroegjes en souvenirwinkeltjes. Kleine strandjes met keien vind je in het dorpje zelf, wel is het hier lastig het water in te gaan. Heb je liever een zandstrand? Iets buiten het dorp - om de hoek – ligt een prachtig lang zandstrand. Hier kun je tegen betaling parasols en bedjes huren.

3. Agios Isodoris

Tussen Drakei en Kallithea ligt het avontuurlijke Agios Isodoris, dat alleen per jeep te bereiken is. Naast een goede auto, heb je ook een goede conditie nodig: het is net survivalen op Samos! Dit maakt wel dat dit strand rustiger is dan gemiddeld.

4. Limnionas

De hoogste berg van Samos op de achtergrond, groene heuvels én een zandstrand: dit alles vind je bij het Limnionas strand. In Dit perfecte plekje, omgeven door een aantal restaurants, hotels en winkeltjes, vind je in het zuidwesten van het eiland.

5. Tsabou Beach

In het noorden van Samos, vlakbij het dorpje Avlakia, vind je Tsabou Beach. Er is hier geen zand te vinden, het strand wordt bedekt met grote keien. Op blote voeten kun je hier niet lopen, dus goede sandalen zijn een must. Van bovenaf geeft dit strand je overigens een adembenemend uitzicht. Mocht je hier graag willen zonnen, je kunt hier tegen betaling parasols en ligbedjes huren (wat eigenlijk wel noodzakelijk is gezien de keien).

6. Psili Amos Beach

In het zuidwesten van Samos, niet ver van Pythagorion, vind je Psili Amos strand,een fijn zandstrand. Een groot voordeel van dit strand is dat hier de zee langzaam afloopt; ideaal voor gezinnen met kleine kinderen! Taverna’s vind je hier ook genoeg, dus alle ingrediënten voor een heerlijk dagje strand.

Let op! Op Samos zijn er twee Psili Amos stranden. Ten oosten van Limnionas ligt nóg een Psili Amos strand. Dit is een vrij groot strand waar ruimte is voor iedereen!

7. Tsamadou Beach

In een prachtige baai, net iets buiten Kokkari, ligt Tsamadou Beach. Keien en stenen sieren het strand en de zee loopt vrijwel direct stijl af. Voor jonge kinderen geen ideaal strand dus. Een gedeelte van dit strand is (als enige van Samos) een nudistenstrand. Aan het strand zijn taverna’s, en het huren van parasols of ligbedden is hier mogelijk.

Let op! Dit strand is niet per auto te bereiken. Je parkeert de auto, en loopt vervolgens het laatste stuk naar beneden.

8. Votsalakia en Kambos

In het zuidwesten van Samos liggen deze stranden direct tegen elkaar aan. Het is een erg druk bezocht gebied en je vindt er dan ook veel hotels, restaurants en huisjes vindt. Dit zorgt echter ook voor een hoop vertier gedurende de dag!

9. Megalo Seitani Beach

Dit strand, in het noordwesten van het eiland, is alleen te voet te bereiken, wegen zijn hier niet. Het De wandeling er naar toe alleen al is prachtig. Naast het feit dat er hier geen wegen zijn, vind je hier ook geen taverna’s om iets te eten. Zelf water meenemen dus!

10. Potami Beach

Dit kleine strandje met keitjes, in het noorden van Samos, is zowel met de auto als te voet bereikbaar. Te voet is zeker een aanrader: wandel langs de rivier en kom na circa twee kilometer bij een waterval, dat uitmondt in een schattig meertje.

Bron: www.wereldpagina.nl/kokkari

 


 

  Samos startpagina 

 

 

Samos Startpagina

 

Alles over Samos vindt u op de Samos startpagina o.a.: 

 

♦ Het weer

♦ Alle plaatsen

♦ Platte gronden

♦ Musea

♦ Restaurants

♦ Accomodaties

♦ Uitgaan

♦ Onroerend goed

www.samoskokkari.nl

 

 
    

 

www.samoskokkari.nl  |  info.samoskokkari@ziggo.nl